top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr. Mitroi

Cat costa, de fapt, un implant dentar?

Intrebarea “Cât costă un implant dentar?” este foarte des auzită în ultima vreme printre oamenii care au nevoie de un asemenea tratament și una dintre cele mai căutate fraze în mediul online.

Pentru a înțelege din ce este compus prețului unui implant dentar este necesar să înțelegem din ce este constituit un asemenea element.


1. Implantul propriu-zis este un șurub din titan sau zirconiu care se insera printr-o procedura chirurgicală în osul maxilar sau mandibular, pe poziția de unde a fost extras dintele care lipsește. Acestea sunt de mai multe tipuri: implanturi clasice, palatale, mini-implanturi, zigomatice, pterigoidiene etc în funcție de zona de ancorare.2. Bontul protetic este o structura intermediară, din titan, zirconiu sau alte materiale, care se înșurubează în capătul implantului inserat în os funcționând că un element de legătură între implant și coroana.3. Coroana dentară pe implant se poate realiza din numeroase materiale, fiind în general ceva mai scumpă față de cele realizate pe bonturi dentare normale, deoarece laboratorul dentar care le realizează necesită investiții suplimentare pentru a putea realiza acest tip de lucrări. Coroanele dentare pe implant pot fi, de asemenea, de mai multe tipuri: metalo ceramice, zirconiu, ceramice pe suport de zirconiu etc.4. Intervenții auxiliare. În afară de implant, bont și coroană, în cazul în care nu există suficient suport osos pentru a se putea insera implantul în condiții sigure, pot fi necesare intervenții auxiliare de augmentare osoasă ( sinus lift, grefă osoasă, grefă mucoasă etc) care induc costuri suplimentare (datorită materialelor - os artificial sau liofilizat, membrane de colagen) manoperelor chirurgicale inițiale.
Așadar putem răspunde la ceasta întrebare NUMAI în urma unui consult stomatolgic în cabinet, pentru că fiecare plan de tratament este individual (în funcție de materialele alese, de numărul de implanturi necesare unei protezari complete) și fiecare pacient (organism uman) este unic și, de asemenea, numai în urmă unor investigații imagistice.Fă o prioritate din sănătatea ta și de restul ne ocupăm noi!

PROGRAMĂRI LA 0701.01.11.21

1.412 afișări
bottom of page