top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr. Mitroi

Ce trebuie sa stii cand mergi la stomatolog?

Să aflăm împreună ce trebuie să facem atunci când mergem la stomatolog pentru o vizită cât mai plăcută:


În primul rând trebuie să știm că programările se fac telefonic și din timp. Cabinetul nu te poate primi și ajută dacă alți pacienți au făcut deja programare din timp și locurile sunt ocupate.


Că nu se pot oferi prețuri sau planuri de tratament prin telefon, pentru că lipsesc foarte multe date, ci doar în cabinet, în cadrul unei consultații pe scaunul stomatologic.

Că nu trebuie să lăsăm problemele să se agraveze. Un consult pe an vă scapă de eventualele neplăceri și vă ajută să evitați prezentarea în urgență la cabinet.


Că cele mai grave afecțiuni nu dor ci pot sta în stare latentă și avansa până la pierderea completă a dinților sau a osului suport.

Că auto-medicația nu ajută prea mult în lipsa unui consult medical și că poate face mai mult rău decât bine.

Că neglijență unei afecțiuni nu este urgență medicală. Urgențele stomatologice se referă la situații neprevăzute, la accidentări și nu la neglijența pe termen lung a unor probleme.


Că de multe ori costurile manoperelor stomatologice cresc semnificativ cu agravarea problemei. O afecțiune mai veche și neglijată necesită mai multe vizite și mai multe manopere de tratament, ceea ce va duce, cu siguranță, la creștererea costurilor.

Că dinții noștri sunt parte integrată a organismului nostru și afecțiunile și/sau tratamentul pot depinde de alte probleme generale de sănătate.

Că uneori este efectiv prea târziu pentru a salva un dinte și atunci singura soluție de tratament este extracția dentară.


Că înainte să ajungi la programare, este obligatoriu să te speli pe dinți! Igienă este foarte importantă atât pentru dintîi naturali cât și pentru tratamentele protetice.

Că nu trebuie să ascundeți medicului bolile de care suferiți sau tratamentele pe care le luați (de aceste informații depinde succesul tratamentului).

Că nu trebuie să vă sfiiți să puneți întrebări; asigurați-va că ați înțeles planul de tratament înainte de a-l începe.


Că nu trebuie să va supărați dacă sunteți rugați să mai așteptați. Organismul fiecărui individ este unic și situații neprevăzute pot apărea oricând. Timpul acordat unui anume act medical este orientativ.


Și nu în ultimul rând că uneori mai doare. Ați venit cu o problema de sănătate într-un cabinet medical. În funcție de gravitatea problemei, se vor face mai multe anestezii. Dacă este vreo infecție locală semnificativă la locul anesteziei, este posibil că anestezia să nu prindă 100%. Va asigurăm că facem tot posibilul ca disconfortul să fie minim sau inexistent.Nu mai aștepta și mergi regulat la medicul stomatolog, indiferent dacă prezinți afecțiuni dentare sau nu, indiferent dacă ai dureri sau nu!


Programări la 0701.01.11.21

931 afișări

Comments


bottom of page