top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr. Mitroi

Tratamentul de canal sub microscop!

INTERVENȚIA ENDODONTICĂ SUB MICROSCOP POATE FACE DIFERENȚA ÎNTRE SALVAREA ȘI EXTRACȚIA DINTELUI.


Scopul oricărui tratament de canal este salvarea rădacinii și implicit a dintelui. Deși tratamentul de canal poate fi efectuat de orice medic dentist, există anumite instrumente vitale în obținerea succesului pe termen lung, alături de care este nevoie și de experiență și de meticulozitate.


Microscopul dentar – cel mai important instrument în tratamentele de canal

Tratamentele de canal se realizează obligatoriu sub anestezie, iar microscopul dentar este foarte important în arsenalul oricărui medic. Acesta, printr-un sistem de lupe ce au ca scop mărirea imaginii, scoate la lumină manopera de tratament de canal. În trecut, o astfel de operație se baza mai mult pe abilitățile tactile ale medicului, iar intervenția se desfășura în orb. Cu ajutorul microscopului, tratamentul de canal capătă acum previzibilitate, practic reușim să vedem ceea ce tratăm.


Cum decurge tratamentul nervului dentar?

Diga dentară izolează dintele în cauză, apoi medicul realizează cavitatea de acces endodontic, ce permite intrarea în canale. Alături de microscop, diga dentară este o unealtă obligatorie în tratamentul endodontic. Aceasta este o folie de cauciuc montată împrejurul dintelui. Ea blochează intrarea pe canal a salivei (încarcată de bacterii), dar împiedică și pătrunderea în cavitatea bucală a substanțelor chimice necesare curățării canalului radicular (substanțe ce au adesea un gust neplăcut).


Radiologia digitală


Tratamentul de canal este o procedură stomatologică ce combină investigații radiologice obligatorii, aparatură specializată, instrumentar dedicat și meticulozitatea doctorului. Toate acestea sunt atent combinate pentru salvarea rădăcinii dentare.



Alte instrumente necesare tratamentului de canal modern


Apex locatorul este un dispozitiv electronic utilizat în endodontie pentru a determina poziția foramenului apical și, prin urmare, pentru stabilirea lungimii spatiuliu endodontic.



Față de acele clasice, manuale, din oțel inoxidabil, endodontia rotativă utilizează instrumentar electronic pentru a realiza tratamentele de canal. Micromotorul folosește ace rotative din nichel titan (NiTi), un material de cinci ori mai flexibil decât oțelul inoxidabil, dar și mai rezistent.





Odată preparate, canalele radiculare sunt apoi umplute cu un material biocompatibil, gutaperca. Această etapă este realizată cu ajutorul unuia dintre cele mai inovative sisteme din sfera endodontică, ce utilizează tehnica de condensare la cald a gutapercii, cea mai eficientă metodă de obturare.





Fă o prioritate din sănătatea ta și de restul ne ocupăm noi!


PROGRAMĂRI LA 0701.01.11.21

822 afișări
bottom of page