top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr. Mitroi

Vezi dincolo de limite - microscopul dentar

Vezi dincolo de limite - redefinirea tratamentelor de canal

Microscopul dentar - investiție obligatorie pentru beneficii incontestabile pentru pacienți


În primul rând, microscopul asigură precizie în timpul intervenției și îmbunătățește semnificativ siguranța lucrării efectuate. Un alt avantaj pentru pacient este acela că pot fi tratate chiar și cele mai mici procese carioase sau complicații ale acestora, iar timpul de intervenție este scurtat. Microscopul mărește câmpul vizual și ne ajută să observăm detalii din structura dintelui care nu se pot observa cu ochiul liber.


Contrar așteptărilor, sunt multe detalii în cavitatea orală cu dimensiuni atât de reduse încât să necesite utilizarea microscopului în tratamentele stomatologice.

În mai bine de 20 de ani de utilizare, ramurile din stomatologie în care este utilizat microsopul s-au diversificat foarte mult. Astăzi, este utilizat cu succes în tratamentul bolilor parodontale, în tratementele odontale, precum și în chirurgia orală și maxilo-facială.

Scopul microscopului dentar este acela de a oferi operatorului o vizibilitate foarte bună asupra structurii la care se intervine medical. Conform studiilor, microscopul dentar crește de 400 de ori acuratețea vizuală a operatorului, crescând semnificativ cantitatea de informație transmisă ochiului. Spre exemplu, procedurile de instrumentare a canalelor radiculare au loc în spații extrem de înguste ale dintelui. Incapacitatea medicului de a identifica detalii legate de morfologie duc de cele mai multe ori la eșecul tratamentului.


Calitatea lentilelor reprezintă punctul forțe al oricărui dispozitiv optic fie el aparat de fotografiat, lunetă sau microscop. Calitatea lentilelor Leica este incontestabilă și atât de dorită în lumea fotografilor profesioniști.

Lentilele microscopului Leica M320 nu fac excepție de la această calitate. Precizia acestora împiedică apariția deformărilor optice, așa numitele aberații optice. Microscopul utilizat în cadrul Echo Dental Care are încorporat un echipament de achiziție de imagine, fotografie sau film, la o calitate HD și autofocus.



În 2021 utilizarea microscopului dentar este obligatorie pentru succesul pe termen lung al tratamentelor.

Nu se poate trata ceea ce nu se vede, dar noi vedem!

Investește în sănătatea ta. Programări și consultații la 0701 01 11 21

71 afișări
bottom of page