top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr. Mitroi

Ai nevoie de un implant dentar?

Actualizată în: 14 sept. 2020

Dacă da, următoarea întrebare firească ar fi: Care este cel mai bun implant dentar?


Cea mai bună variantă de "implant" ar fi propriul tău dinte natural. Dacă însă, din diferite cauze, ți-ai pierdut dintele, ce este de făcut?



Implanturile dentare reprezintă de ani buni cea mai bună soluție pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Dar când se pune problema să alegem cel mai bun implant dentar, putem întâmpina dificultăți.


Dacă evaluăm cu atenție maximă beneficiile implanturilor dentare pe termen lung, acestea nu sunt scumpe deloc. O veste îmbucurătoare pentru pacienți este faptul că în ultimii ani prețul implanturilor dentare a scăzut semnificativ, astfel încât tot mai multe persoane pot beneficia de restaurări orale la costuri mai mici.

Nu este o idee bună să căutăm doar cel mai mic preț pentru implant. Uneori poate fi o capcană să optezi pentru un implant dentar ieftin, această putând însemna folosirea unor implanturi non-brand, din materiale de calitate slabă și poate chiar inserate de medici fără suficientă experiență. O întrebare mai utilă ar putea fi: Cum să aleg cea mai bună variantă de tratamente cu implanturi dentare în funcție de bugetul de care dispun și de așteptările mele?


Principalii factori care influențează costurile tratamentelor pe implanturi dentare sunt:

  • Marca și modelul implantului dentar

  • Materialele utilizate pentru lucrarea dentară (ce urmează a se realiza pe implanturi): bonturi, coroana dentară etc.

  • Consultația și planificarea implantului dentar

  • Radiografiile sau computer-tomografia

  • Medicul implantolog și tehnicianul dentar

Dacă te interesează care este cel mai bun implant dentar din piață îți va fi greu să stabilești un câștigător. Dar uite câteva repere:

  • întreabă de câtă vreme este compania producătoare pe piață – nu ai vrea să dai bani pe un tratament cu implant dentar pentru care peste câțiva ani  să nu ai piese de schimb;

  • care este gradul Titanului utilizat?

  • zona în care este plasat implantul. Unele sisteme actuale pot folosi Zirconiul că metal pentru confecționarea implantului. Acesta are culoare albă și o estetică foarte bună pentru dintîi anteriori;

  • calitatea osului – geometria implantului și dimensiunile trebuie să se potrivească nevoilor cazului clinic;

  • Are sistemul studii științifice în spate?

  • Prezintă implantul dentar un tratament de suprafață? Sunt anumite substanțe ce grăbesc sau favorizează integrarea osoasă a implantului dentar.


Cât costă un implant dentar?


Prețul unui tratament cu implanturi dentare este influențat radical de mai mulți factori, mulți dintre aceștia fiind de cele mai multe ori necunoscuți pacientului, în special aceluia neinformat corect și aflat în căutarea chilipirului.


Întrucât fiecare pacient este diferit, fiecare plan de tratament este diferit și dorințele fiecărui pacient sunt diferite, prețul unui tratament pe implanturi nu poate fi oferit online, fără o consultatie în cabinet în prealabil!


După tratamentul cu implant dentar, pacientul își recapătă funcția masticatorie și își redobândește armonia feței și estetica zâmbetului.



Programări la 0701011121



232 afișări
bottom of page