top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr. Mitroi

De ce este important să purtam aparat dentar?

Ce este aparatul dentar?

Aparatul dentar este un dispozitiv care aplică presiune asupra dinților pacientului pentru a obține, în timp, alinierea lor în direcția dorită.

De ce este important să purtăm aparat dentar?

Tratamentul ortodontic (cu aparat dentar) te ajută nu doar să îți îmbunătățești funcționalitatea zâmbetului, ci vei observă încă din primele săptămâni impactul pe care acesta îl are asupra aspectului general al feței, redându-i simetria și estetica. Aparatele dentare corectează anomalii precum: înghesuiri ale dinților pe arcadă, spații interdentare mari, ocluzii incorecte etc.


Medicul specialist în ortodonție este preocupat atât de funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, cât și de armonia generală a feței. De aceea, planul tău de tratament este unic, personalizat pentru ține.


Când să apelăm la tratamentul cu aparat dentar?

Datorită tehnologiei de astăzi, nu există o limita superioară de vârstă pentru a utiliza aparatul dentar. Aparatul dentar mobil este recomandat de la vârstă de 6-7 ani până la 11-12 ani. Cel fix este recomandat la copii peste 12 ani, adolescenți și adulți de orice vârstă.


Cum se desfășoară prima ședința?

Prima întâlnire cu medicul ortodont se rezumă de obicei la o discuție liberă. Se va stabili dacă este necesară intervenția ortodontică. Se pot lua de asemenea amprente pentru realizarea unor modele de studiu. În elaborarea planului de tratament este necesară realizarea unui dosar ortodontic. Acesta include fotografii ale feței, intraorale, radiografie panoramică, teleradiofragii. Dosarul va fi realizat în cabinet sau într-un centru radiologic specializat, la recomandarea medicului.


Impactul pe care îl are aparatul dentar asupra feței noastre este incredibil!


Fă o prioritate din sănătatea ta și de restul ne ocupăm noi!

PROGRAMĂRI LA 0701.01.11.21

2.121 afișări
bottom of page